MERZİFON OSB YENİ ARSA TAHSİSİ

MERZİFON OSB YENİ ARSA TAHSİSİ

15 Ağustos 20182009
MERZİFON OSB YENİ ARSA TAHSİSİ

 ÜLKEMİZE YAPILAN EKONOMİK DAYATMALARA KARŞI, AMASYA’MIZIN CEVABI: MERZİFON OSB’MİZE, YATIRIMA DERHAL BAŞLAYACAK OLAN ON BÜYÜK TESİS KAZANDIRILIYOR

Valimiz Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleştirilen Merzifon OSB genişleme sahası ön tahsis belgeleri teslim törenine Amasya Milletvekilleri Mustafa Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon Kaymakamı ve Merzifon OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Demirkale, Merzifon Belediye Başkanı ve Merzifon OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Kargı, Merzifon OSB Yönetim Kurulu Üyeleri İsa Gür, Sadık Dağcı ve Aziz Taşkın, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, işadamları, firma temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

 
Toplantıdaki ilk konuşmayı yapan Amasya Milletvekili Hasan Çilez şu ifadelere yer verdi:
 
“Merzifon OSB genişleme sahasında 10 iş adamımıza yer teslimi için bir araya geldik. Amasya’mız Osmanlı’yı imparatorluğa çeviren, Kurtuluş Savaşı’nın temellerinin atıldığı şehirdir. İnşallah bu günlerde verdiğimiz ekonomik savaşında kazanılmasında büyük bir rol oynayacak.
 
Merzifon OSB Amasya ve gelişen Türkiye yolunda önemli bir yere sahip. Yeni genişleme sahasına konuşlandırılan 41 parselin 10 tanesini bugün teslim etmekteyiz. Döviz tehdidi altında olan ülkemiz için inşallah bu yatırımlar bir çıkış fırsatı olacak. 2023 hedefleri doğrultusunda yürümeye hep birlikte devam edeceğiz.
 
Merzifon OSB’de şu anda 4000 kişi çalışmakta ve bu yatırımların tamamlanması ile 1000 kişi daha istihdam edilecek. Burada emeği geçen başta Valimiz Dr. Osman Varol olmak üzere bütün müteşebbis heyetimize teşekkürlerimi iletiyorum. Yaşamakta olduğumuz krize karşı dik bir duruş sergileyen ve bugün burada olan 10 babayiğit iş adamımıza teşekkür ediyorum. Bu yatırımlar sadece fabrika değil aynı zamanda ülkenin geleceği için birer can suyu.
 
Tekrardan bu projede emeği geçen başta Valimize, ilçe yöneticilerine ve iş adamlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”
 
Konuşma yapan Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil ise şunlara değindi:
 
“AK Parti’nin yola ilk çıktığı dönemde verdiği sözlerden birisi de Merzifon’un sanayi bölgesi olması idi. Bugün Merzifon’un bu hedefi yakaladığını görüyoruz.
 
Naçizane bir görüşümü ifade etmek istiyorum. Devletimiz ülkemize çok fazla yatırım yaptı. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme birçok hizmet sunuldu. Ancak üretime yönelik adımları da iş adamlarımıza bıraktı. Ben ülke genelinde iş adamlarımızın bu çağrıya yeterli cevap veremediğini düşünüyorum. Bugün yaşadığımız sorunların bir nedeninin de bu olduğu kanaatindeyim. Ancak devletimiz inşallah bu konuda da gereken desteği vererek bu zor zamanları atlatmamıza vesile olacaktır.
 
Bir milletvekili olarak kapımın sizlere her zaman açık olduğunu ifade etmek istiyorum. 7 gün 24 saat emrinize amadeyim. Lütfen herhangi bir talebiniz, derdiniz olursa hiç sıkılmadan çekinmeden geliniz.
 
Başta Valimiz olmak üzere bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Valimiz Dr. Osman Varol yaptığı konuşmada şunlara değindi:
 
“Bugün öğleden önce müteşebbis heyetimizle toplanarak Türkiye genelinde çok önemli bir yeri olan, belirli sektörlerin kümelendiği, trafiğe ulaşım imkânı ile anayola çok yakın, gerçekten üretken bir insan gücüne sahip ve ülkemizin her yerinde ilgi gören Merzifon OSB’nin 41 parselden oluşan genişleme sahasının ilk 10 parselini teslim etme kararı aldık.
 
Bu 41 parselden 10’unu yatırımcılarımız hemen tahsis ederek, derhal yatırıma başlama niyetlerini ifade ettiler. Bizlerde bu 10 parselin tahsis işlemlerini gerçekleştirme kararı aldık. Öncelikle hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
 
Bugün ülkemize yaşatılmaya çalışılan ekonomik sıkıntılara iyi bir cevap olarak Merzifon OSB’de yapılacak yatırımları görüyorum. 1015 vatandaşımız, kardeşimiz istihdam edilerek bu tesislerden ekmek yiyecekler.
 
Yapılacak olan tüm yatırımlar OSB’nin mevcut durumunu destekleyici ve kapasitesini arttırıcı yönde olan yatırımlardır. Bu tesislerin büyük bir bölümü ihracata yönelik tesisler olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ülkemizi ekonomik baskılardan kurtaracak yerli üretim de aynı zamanda sağlanmış olacak.
 
Bu yatırımların gerçekleşmesinde birçok aktör bulunmakta. Kamu kurumları ve yöneticileri, siyasilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve iş adamlarımız her biri çok fazla emek ve gayret sarf ederek bu yatırımların gerçekleşmesinde rol oynadılar. Ben her birine ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.
 
Biliyorsunuz bu günlerde ekonomik bir mücadele içerisindeyiz ve buradaki sloganımız da ‘Kazanacağız!’. Unutmamalıyız ki eğer bu bir mücadeleyse ve bize açılmış bir savaş varsa; bizim milletimizin, bizim ülkemizin tarihi kazanılmış savaşların tarihidir. Bizler inşallah bu mücadeleyi de, bu savaşı da kazanacağız. Bunu kazanırken Amasya olarak bu büyük ülkeye, bu güzel memlekete küçük bir katkı sağlamak, 1000 kişinin daha istihdam edilmesiyle bir destek olmak çok büyük bir mutluluk.
 
Bugün burada büyük bir cesaret ve sayın milletvekilimizin ifadesiyle babayiğitlik gösteren 10 iş adamımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Onların göstermiş olduğu bu cesarete bizler de elimizden gelen tüm destek ve imkânlarla yardımcı olacağız. Bu güzel yatırımların ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”
 
Konuşmaların ardından yapılan soru-cevap ile Valimiz merak edilen sorulara ve noktalara açıklık getirdi. Ardından 10 adet firmamıza ön tahsis belgeleri protokol üyeleri tarafından teslim edildi.
 
Amasya Merzifon Organize Sanayi Bölgesi 1. etap ilave alanların parselasyon işlemleri tamamlanarak, 41 adet parselde toplam 244 bin metre kare sanayi alanı oluşturulmuştur. Bölgenin altyapı inşaat projeleri tamamlanmış olup Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca ihalesi yapılacaktır.
 
Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’ne olan yoğun yatırım taleplerini karşılayabilmek için hemen yatırıma başlayacak 10 adet firmaya ilk etapta 71.167 m2 sanayi parseli tahsis edilme sürecine başlanmıştır. Talepte bulunan diğer yatırımcılara da ilerleyen zamanlarda etap etap tahsis yapılmaya devam edilecektir.
 
Bugün tahsis sürecine başlanan 10 firmamız Merzifon Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 55 milyon TL yatırım yaparak 1.015 kişiye istihdam sağlayacaklardır. Ayrıca yıllık 10 milyon TL ihracat hedeflenmektedir.
 
SEKTÖREL DAĞILIM
SEKTÖR
ÇALIŞACAK KİŞİ SAYISI
METAL SANAYİ
260
PLASTİK SANAYİ
330
TARIM ALET VE MAKİNELERİ SANAYİ
425
 
TOPLAM
1,015
 

widget
Hızlı İletişim

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin

loading