OSB’LERDE, ‘E-TAHSİS’ DÖNEMİ

OSB’LERDE, ‘E-TAHSİS’ DÖNEMİ

05 Kasım 20211219
OSB’LERDE, ‘E-TAHSİS’ DÖNEMİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından Mekansal Yönetim ve Dijitalleşme Projesi (MEYDİP) kapsamında e-Tahsis modülünün tanıtılması ve gerekli eğitimin verilebilmesi amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Yatırımcı ve OSB’ler işlemlerini daha kolay yapacak

OSB’lerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen çevrim içi toplantıda iş analisti Damla Kırıkçıoğlu Çalıkçı, projedeki e-tahsis modülünü anlattı. Çalıkçı, artık tahsis işlemlerinin elektronik ortama taşınacağını belirterek, yatırımcıların MEYDİP üzerinden boş arsa bilgilerine nasıl ulaşabileceği ve yatırım için hangi bilgilerin isteneceği ile ilgili bilgiler verdi. Çalıkçı ayrıca, OSB temsilcilerine de sistemin kullanılması ile ilgili bir sunum yaptı.

 

“MEYDİP veri girişlerinde önemli mesafeler alındı”

MEYDİP konusunda yapılan toplantıların OSB’ler açısından çok faydalı olduğunu ifade eden OSBÜK Genel Sekreteri O. Fatih Soysal, MEYDİP’te önemli mesafeler alındığını vurgulayarak, “OSBÜK olarak, veri girişleri konusunda OSB’lerle sürekli olarak temas halindeyiz. Bakanlığımızın yaklaşımı ve OSB’lerimizin MEYDİP’e katkıları için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

OSB’ler işlerini tek sistem üzerinden yapacak

MEYDİP sisteminin uygulanabilir noktaya geldiğini anlatan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Emre Öğütçen, “Bu uygulama OSB’lerin yaptığı tüm iş ve işleyişin sistemde toplandığı anlamına geliyor. Ayrıca tahsisler artık e-devlet üzerinden yapılacak noktada. Sistemin kullanımı çok kolay ve şeffaflığı da beraberinde getiriyor” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mekânsal Planlama Daire Başkanı Ramize Esra Oğuz ise MEYDİP konusunun çok önemli olduğunu, veri girişlerinin doğru yapılması gerektiğini, OSB’lerle bu tür toplantılarda bir araya gelerek yapılan istişarelerin çok faydalı olduğunu ifade ederek, OSBÜK’e teşekkür etti.

 

Toplantıda “Bir parsel için başvuru yapan yatırımcı, başka bir parsele de başvuru yapabilecek mi?, Tahsis iptali, sözleşme iptali ve tahsis itiraz işlemlerinin akışı ne şekilde yapılacak? Yeni üretilen parseller ya da yatırıma açık parsellerin sadece e-tahsis ile tahsis edileceği söylenebilir mi?, Islah OSB’lerde tahsis işlemi olmadığı için gelen başvuruları ne yapmamız gerekiyor?” gibi pek çok farklı soru cevaplandırıldı.

Hızlı İletişim

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin

loading